Carte etätehtävä 2 sanastoa

Selitä seuraavat ruokalajit; mikä liha, miten vamistetaan ja tarjollelaitto:
- filemignon,
-taikinoitu filee,
- coeur de filee,
- tournedos,

Luettele yleisimmät Suomessa käytettävät riistat, riista- ja vesilinnut,

Mitä kaloja kuuluu erikoiskaloihin
Kerro äyriäisistä ja nilviäisistä; mitä niistä käytetään yleisesti ala carte tarjoilussa, tunnistus, tuoteturvallisuus.

Mitä kasviksia pidetään erikoiskasviksina, erikoishedelminät, marjoina, erikoisviljoina. Etsi kuva ja selitä esikäsittely, valmistus ja onko erityistä tarjollelaittoon liittyvää.

Tuorepasta; miten valmistat?

Mitä juustolaatuja käytetään?

Selitä lyhyesti ja selvitä, kuinka pajon Rossossa/Vaakunassa käytetään:
lähiruoka, kotimaisuus, luomu, GMO, reilun kaupan tuotteet, maakuntien parhaat,

Liekittäminen: .
selitä miten tehdään ja turvallsiuusnäkkulmat.

Miten ja milloin alkoholia käytetään ruoanvalmsituksessa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti