Lähipäivä 27042016

Amanda Dahlgren harjoituspäivä 27.4.2016 kello 8.05-15.00 Punaportin keittiö

Työpäivän ennakkotehtävä/ näyttösuunnitelman harjoittelua, omavalmisteiset ruokalajit
Työpäivän tehtävät:
Ohjeet Kokkiprokkiksesta
1.    lihamurekemassa, 3 kg jauhelihaa
2.    Perunasose, 3 kg perunoita
3.    Ruskea kastike sipulilla, 1,5 litraa lientä, ruskistettua sipulia (kp) 400g/litra kastiketta
4.    Lämmin kasvislisäke, 1 kg
5.    Kerroskiisseli, 1,5 l lientä molempiin.

Ennakkotehtävä:
Suurenna kirjan ohjeet.
Ruokatilaus:
  1. Murekemassasta 16 kpl 150g pihvejä; Miten jaat massan eli varmistat, että pihvit ovat tasakokoisia ja teet työn joutuisasti mikä on kypsennysalustasi? Kypsennysohje?
Loppumassasta 30g lihapyöryköitä.
Miten jaat massan eli varmistat, että pyörykät ovat tasakokoisia ja teet työn joutuisasti? Työpaikan järjestys?
Kuinka monta pyörykkää laitat yhdelle kypsennysalustalle (minkä otat?)  Kypsennysohje?
  1. Perunasoseen valmistus: keittäminen painekeittokaapissa, valmistus yleiskoneella. Mikä sekoitin? Miten varmistat, että sose on tasaista.
  2. Ruskeakastike
-       miten valmistat?
-       kaikki työvaiheet
  1. kasvislisäke, keskustele Päivin/Marian kanssa, mitä voit käyttää siihen
  2. Kerroskiisseli, annoskoko 150g
Valmistusjärjestys, pakkaussuunnitelma: 5 annosta annosmaljoihin, (Kirsi tulee 16.30 maistaman Punaportille), loput myymälärasioihin ellei Päivi tarvitse ko jälkiruokaa vararuoaksi.



Kirjoita työseloste ja työpäivän ajoitus eli mitä teet missäkin vaiheessa.
Ruokien pakkaus, pakkausten on oltava täytöltään asiallisia; ei pursua yli eikä ole rasia puolillaan (=taloudellisuus)
 koristelu, tuoteselosteet ja pakkausmerkinnät:
Valmiita ruoka-annoksia:5 kpl: 1 kpl pihvi, 50g kasvislisäke, 50g kastike ja 250 g perunasose
5 kpl: pyörykkä 6 kpl, 50g kasvislisäke, 50 g kastike ja 250 g perunasose
Pihvit: pakkaaminen 5kpl/rasia,
Pyörykät: 200g pyörykkä + 100g kastike (Kirsille henksakaappiin 1 rasia, hinta päälle)
Perunasose: puhtaana rasioihin.

Kerroskiisseli: max 600g/rasia, pohdi tarkasti rasian koko.

Kerro, mitä omavalvontaa teet päivän aikana
KEITTIÖLLÄ ON AMMATTIOSAAMISEN NÄYTTÖ SAMAAN AIKAAN SAMASTA TUTKINNONOSASTA ELI SEURAA HEITÄ JA KESKUSTELE LAITTEIDEN KÄYTÖN VUOROTTELUSTA. Kysy apua mm. Maria Pakaraiselta.
Samalla näet, miten oppilaitoksessa tehdään sama näyttö kuin mihin sinäkin harjoittelut Pressossa.

Siirrä suunnitelmasi blogiisi ja sinne myös oma arvio työpäivästä.
Laitan tämän tehtävän blogiini ja löydät sen myös sieltä.

Kirjoita alle ajoituksesi:
8.05 aloitus



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti