Tilaustarjoilun keskeiset tehtävät ja asiat, joihin itse kiinnitän huomita, kun olen asiakkaana.
1. Salin Nolla-tilan tallennus eli valokuva
2. Pöytien asettelu haluttuun malliin
3. Tuolien ojentaminen suorat rivit ja vastakkain eli pöytän molemmin puolin tuolit ovat samalla kohtaa
4. Liinoitus tilauksen mukaan
5. Ennakkokatteet tarkasti samoihin kohtiin kaikille, puhatustarkistus. Mikä on veitsen terän suunta? Haarukan piikit minnepäin?? Jälkiruokalusikan paikka? Vesilasin paikka?
6. Lautasliinojen asettelu, toivottavati on taiteltu
7. Somisteet
8. Tarkistus, että linjat ovat suorat
Nautitaan tehdystä työstä.
Kotona on jo perehdytty ruokalistaan ja ruokalajeihin eli mistä raaka-aineista ne on valmistettu (oma luntti taskussa) erityisruokavaliot ainakin L ja G muistettava.
Tarjoilijoiden asemajako/ Kirsi ja Jaana tekevät.
Illan ohjelman ja kulun kertaus.
Asiakkaat saapuvat
Odotetaan, että kaikki saapuvat.
Juomien kaato = vesi ja kotikalja. Viinit ja oluet onko baari vai tarjoillaan, selviää vasta lauantaina. Jos ei leipäkorit ole pöydässä, niin ne tuodaan ja voi.
Alkuruokien tarjoilu lautasannokset, 3 klp/kerta, kysyttävä keittiöltä mika on asikkaaseen päin tuleva kohta annoksessa. Kaikki annokset tulevat asiakkaalle samaan suuntaan. Niin kuin kokki sen on ajatellut.
Kun kulunut 3-4 minuuttia, käydään oman aseman asiakkaiden luona ja KYSYTÄÄN, JOTTA MAISTUUKO RUOKA
Plokataan lautaset.
Juomien lisäkaato
Pääruokien tuonti pöytään, ainakin 3 lautasta kerrallaan.
Kun kulunut 3-4 minuuttia, käydään oman aseman asiakkaiden luona ja KYSYTÄÄN, JOTTA MAISTUUKO RUOKA
Plokataan lautaset.
Leipäkorit ja voi pois.Kahvikupit tuodaan pöytiin.
Sokerikko ja kermakko tuodaan
Jälkiruoan tarjoilu.
Kun kulunut 3-4 minuuttia, käydään oman aseman asiakkaiden luona ja KYSYTÄÄN, JOTTA MAISTUUKO RUOKA
Santsikierros.
Jälkiruokalautasten plokkaus.
Kahvikuppien plokkaus.
Astioiden tiskaus/ paikoilleen vientiä, lasien pakkausta laatikoihin.
Kun asiakkaat ovat lähteneet= jälkityöt
Pöytien tyhjennys, koristeet talteen annettuun paikkaan.
Liinojen keruu: taitellaan pesulatitoksiin ei rytistetä.
Pöydät ja tuolit nolla-asentoon (katso kuvasi)
Lattian lakaisu, suurimmat roskat pois.
Loppukatsaus eli sali on siisti.
Pieni yhteenveto illasta.
Kirjoita omaan blogiisi kokemukset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti