Iltaravintola, tarjoilijan tehtävät 17.2.2017 klo 14.00->

Työasuun  pukeutuneena klo 14.00 Kirsi tuo pitkän essun.
Omat työkengät, PULLONAVAAJA eli tarjoilijan perustyökalu, pikkuvihko ja oma kynä.
Punaportin kahvila, Hattelmalantie 25 i HML

Päivän kulku:
14.00-> ohjeistus uudelleen, Jaana Korhonen
Misausta:
- ruokailuvälineiden etsintä ja kiillotus
- lasien etsintä ja kiillotus (Riedelit) ja tunnistus (valkoviini ja punaviinilasi)
- salin pöytien laittaminen pöytäkartan mukaiseksi (asemat), noutopöytälinjan siirto Bluesiin
- liinoitus, lautasliinojen taittelu ellei jo aiemmin

Tarjoiluväälikköön:
- kahvikuppien laskenta ja puhtaustarkistus, lusikat
- kermakko, sokerikko valmiiksi 

ENNAKKOKATE
-tuplakate eli mitä tarkoittaa??
- vesilasi, lautasliina, somisteet
- tuolien ojentaminen ja katteen tarkistus/oikausut

ASIAKAS SAAPUU klo 18.00
sinulle ja minulle on molemmille 2 pöytää (=ASEMAA), missä on 2 asiakaspaikkaa eli yhteensä 4 asiakasta sinulle ja 4 minulle, enemmänkin saa ottaa mutta aloitetaan varovasti.

Olen työparisi ja vielä vähemmän salitarjoilijana ollut kuin sinäkin.
Asiakkaana olen ollut a lá carte aterioilla liki viikoittain
mutta se ei ole sama asian kuin palvella asiakasta.


1. Tarjoilija menee asiakkaan luo ja toivottaa tervetulleeksi

2. anna menut asiakkaille avattuna
suosittelee alkudrinkkiä, Moonikalla suunnitteilla, perjantaina tiedetään sen sisältö

3. Annetaan hetki tutustua listaan, mene luo ja vastaa asiakkaiden kysymyksiin ruuista
4. Kaada vettä asiakkaille
5. Tee drinkit ja vie pöytään
6. Leivät pöytään, ajankohta tarkistettava vielä Jaanalta. Kysy oletteko jo valmiit
7. Tilauksen vastaanotto: vihkoosi piirrä pöydän kuva ja ehdottomasti pöydän numero!!!!
- ruokalajit, lihan kysyys, erityisruokavaliot kysyttävä
suosittele alkuruoalle snapsia
- myy viiniä ja suosittele eri vaihtoehtoja!! oheismyynti tärkeää, sen muistat jo Pressosta,.Olit kuukauden suosittelija ;)😊😊😊
8. Bongaa tilaus kassakoneeseen Moonika apuna
9. Lisää vettä

10. Vie viinit,  
Jos asiakas otti keiton pääruoaksi, niin katteen korjaus, pääruokaveitsi ja -haarukka pois ja tilalle lusikka (kysytään Jaanalta tarkka ajankohta)

11. alkuruoan kanssa snapsit, jos jääkylmää
12. alkuruoan tuonti
13. 3-4 minuutin kuluttua käyt kysymässä, ONKO KAIKKI HYVIN, MAISTUUKO RUOKA

14. Kaada lisää vettä.
15. Kun asiakkaan alkuruoat näyttää syödyn, ILMOITUS KEITTIÖÖN, PÖYTÄ XX PÄÄRUOKA VOI NOUSTA
16. Plokkaus 
17. Vettä lisää
18. pääruoan tuonti, muista miten kokki on ajatellut annoksen asiakkaalle tuotavan eli mikä tulee asiakasta kohti
3-4 minuutin kuluttua käyt kysymässä, ONKO KAIKKI HYVIN, MAISTUUKO RUOKA
19. saako olla lisää viiniä, keittiöön ilmoitus, että jälkiruoka voi nousta
20. Pääruokalautasten plokkauksen jälken suosittelumyynti jälkiruokaviini
21. Jälkiruoka pöytään, viini onkin jo
3-4 minuutin kuluttua käyt kysymässä, ONKO KAIKKI HYVIN, MAISTUUKO RUOKA
22. Kahvin ja avec myynti lisämyyntinä ja jälkiruokadrinkin myynti myös
jälkiruokalautasen plokkaus, viinilasit pois???
23. Kahvikupit ja kermakko, sokerikko pöytään, a
24. drinkki tuonti
25. Kahvin kaato / teevesi kiehuvana
26. kahvin lisäkaato "santsikuppi"

27. Asiakkaan laskutus, yhdessä vai erikseen,
28. Lasku pöytään;  käteisellä vai kortilla
29. Maksutapahtuma
30. asiakkaan kiittäminen ja hyvän illanjatkon toivotus.

31. Pöydän siivous ja tarvittaessa uusi ennakkokate.

Salin jälkityöt:
kaikki tavarat paikoilleen; lasit, ruokailuvälineet, 
Sali nolla-asentoon.
Mitä useampi tekijä, sen nopeammin työt tulee tehtyä. ketään ei jätetä yksin.


Alkuruoka
Nieriämoussea ja lapinrieskaa L 6€

Savuporotartaria, puolukkakastiketta ja leipäjuustoa L 6€

Hirviterriiniä, murskattua karpaloa, graavisiikaa , kermaviilikastiketta, rucolasalaattia sitrusvinegretellä L/G 6€


Pääruoka
Siikakeittoa ja saaristolaisleipää L/G 16€

Poroturnedos, artisokkapyreetä Paahdettuja kasviksia ja punaviinikastiketta  L/G 26€

Paistettua riekkoa, tryffeliperunoita, suppilovahverokastiketta ja uunijuureksia L/G 24€

Jälkiruoka
Rahka-tyrnihyydyke L/G 6€

Puolukkapiirakka ja suolaisella kinuskikastikkeella L 4€

Karpalo- ja mustikkajäätelöä ja konjakkimarinoituja lakkoja ja karpalovalkosuklaa pikkuleipä L 6€   (pyydettäessä gluteeniton)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti