Salipalvelun perusteita

Hei
A. Tarjoilumuodot, selitä
1. itsepalvelulinjasto
2. Palvelulinjasto
3. Noutopöytä
4. Pöytiin tarjoilu

B. Istumapöydät piirrä kuvat
- suorakaide
- pyöreä pöytä
- diplomaattipöytä
- U-pöytä
- kampapöytä
- kehäpöytä

C. Etsi netistä, miten ed pöydät tulee liinoittaa. Liitä videot blogiisi. Muista lähde!!


D. Vakioateriat ja niiden tarjoiluajankohdat (5kpl)

E. Lautasliinan taittelu,
-lounas
-päivällinen
-illallinen

Jokaiselle aterialle 2 erilaista taitetta, 4 kpl eli yht. 24 kpl
Ota valokuva blogiisi: kuvamalli ja seurana taittelemasi liina

F. Asiakastilojen kunnostaminen
- selvitä somistuksen pääperiaatteet ja 3 eri esimerkkiä

G. Piirrä ennakkokate, kirjoita menukortti ja kirjoita ruokien tarjoilujärjestys (= miten tarjoilija toimii)
                    I
Alkusalaatti ja patonki
                   II
Paistettu kala lisukkeineen
                    III
Marjahyytelö
Juomana jäävesi ja valkoviini

H. Tarjoilutavat istumapöytään, selvitä sanoin

I. Lautasten kantoharjoitus;
harjoittele kapeapohjaista kantotapaa, että keräät aluksi 3 lautasta ja lopetat, kun saat kerättyä 5 lautasta. harjoittele sekä veitsi-haarukka eli matala lautanen ja keittolautanen+aluslautanen ja lusikka.
Kuvaa keräys vaiheittain eli 1. lautanen, 2. lautanen...5. lautanen eli kuvasarja.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti