Reseptit 17.2.2017

Reseptit:
Poroturnedos :           Annoskoko: 160g
Aine
Määrä
Valmistus ohje
Poron ulkofile
3,6kg
Leikkaa liha noin kolmen sentin paloiksi ja kääri ne pekoniviipaleen sisään niin, että leikkauspinnat jäävät paljaiksi.
Ripottele kuumalle pannulle vähän suolaa ja paista tournedos-pihvit siinä molemmin puolin.
Anna lihojen vetäytyä foliokääreessä paistamisen jälkeen muutama minuutti.
Kokeile poroherrkua
Pekoni
0,9kg
Suola
0,15kg
Pippuri












Nieriämousse:
                                          Annoskoko: 70g
Aine
Määrä
Valmistus ohje
Polarcian nieriä
900 g
Perkaa nieriä ja aja tehosekoittimessa.
Lisää voipaloja ja sekoita hyvin. Lisää
creme fraiche ja mausta suolalla ja pippurilla.Muotoile savustettu lohisiivu ympyräksi ja täyttä sisusta juuri tehdyllä mousella.Laita viileään pariksi tunniksi.

Hillotut Keltavahverot:Sekoita kaikki tarvikeaineet,paitsi keltavahverot,keskenään .Kiehauta sipuli pehmeäksi nesteessä. Lisää keltavahverot ja kiehauta. Laita viileään
viipaletta savustettua lohta
120 g
voita
170  g
ranskankermaa
11,2 dl

Hillotut Keltavahverot
Polarican keltavahveroita
250 g
punasipulia
1,6 kpl
vettä
2 ¼ dl
hienosokeria
3 ½ dl
viinietikkaa
2 dl
suolaa
10 ml
kanelitanko
-
mausteneilikkaa
-





Kinuskikastikkeen resepti:  TEHDÄÄN 3 KERTAISENA!!
Laita kattilaan kerma, fariinisokeri, siirappi ja suola. Keitä kinuskia kasaan noin 8–10 minuuttia niin, että se paksunee. Ota pois liedeltä. Lisää kylmä voi kuutioina. Sekoita hyvin.

Suolainen kinuskikastike
2 dl kermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl siirappia
½ tl suolaa
50 g voita
½ tl sormisuolaa (Maldon)










Artisokka pyree:
Tämä ainakin 4 kertaisena!!! Annoskoko: 90g
AINE:
Määrä:
Valmistusohje:
Artisokkaa
500g
Freesaa artisokkaa ja valkosipulia voissa teräskattilassa, kunnes ovat kypsiä.

Valuta voi pois kattilasta. Lisää kattilaan maito, kerma ja uusi voi.

Kiehauta seos ja pane se tehosekoittimeen. Mausta seos suolalla ja valkopippurilla.
Valkosipulinkynsi
1kpl
Voita
50g
Täysmaitoa
1dl
Kermaa
2dl
Voita
80g
Suolaa, valkopippuria







Hirviterriini:
                                      Annoskoko: 90g/3
Aine:
Määrä:
Valmistusohje:
Hirvipaisti
0,45kg
Puhdista ja jauha liha. Lisää kerma ja perunajauho massaan. Sekoita massaan mustaherukka hyytelö ja gin. Mausta suolalla ja lisää viimeisenä valkuaiset.
Ruskista sipuli voissa ja jäähdytä. Aja kutterilla (tehosekoittajalla) mausteiden kanssa tahnaksi.
Sekoita maustetahna ja lihamassa yhteen tasaiseksi seokseksi.
Sekoita massa tasaiseksi ja laita kelmulla vuorattuun uunivuokaan.
Kypsennä höyryssä tai vesihauteessa kunnes terriinin sislämpötila on 75-80 astetta.
Kuohukerma
0,40kg
Perunajauho
Silmämääräsesti
Gin
0,02dl
Suola
Maunmukaan
Kananmunan valkuainen
0,14kg
Mustaherukkahyytelöä
0,09l
Katajanmarja
7kpl
Sipulia
1 sipuli
Rosmariinia
maun mukaan
Pakaste karpalo
700g
Murskataan koristeeksi päälle





Tryffeliperunat:
                                                     Annoskoko:70g
Aine:
Määrä:
Valmistusohjeet:
Peruna
2,5kg
Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne kuudeksi lohkoksi. Rouhi suola morttelissa tai myllyssä. Sekoita öljyt ja mausteet perunalohkoihin.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada maustetut perunalohkot pellille. Kypsennä tryffeliperunoita 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Oliiviöljy
2 ¼ rkl
Tryffeliöljy
2 rkl
Merisuola
ripaus
Mustapippurirouhe
ripaus
Timjami
ripaus












Siikakeitto:
                                   Annoskoko: 320g
Aine:
Määrä:
Valmistusohjeet:
Siika kokonainen
3 kg
Fileoi siiat ja keitä päistä ja ruodoista kalaliemi. Lisää vettä sen verran, että ruodot peittyvät. Kuumenna kiehumapisteeseen, kuori vaahto pois ja lisää suola, kokonaiset pippurit, paloiteltu sipuli, laakerinlehti ja tillin varret. Keitä miedolla lämmöllä 15-30 minuuttia. Anna liemen jäähtyä.
Siivilöi ja kiehauta liemi. lisää siihen kypsymään hienonnettu sipuli ja lohkotut perunat. Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää paloitellut siikafileet keiton päälle, mutta älä anna keiton enää kiehua. Kalat kypsyvät lähellä kiehumispistettä muutamassa minuutissa. Lisää keiton päälle makua antamaan voideltu rieskan tai ruisleivän viipale. Jos lisäät kermaa, kiehauta keitto vieä nopeasti. Lisää hienonnettu tilli.
vesi/Kalaliemi
2l
suola
1%
valkopippuri kok.
10 kpl
maustepippuri kok.
10 kpl
sipuli
2 kpl
laakerinlehti
3 kpl
tilli
peruna Blue congo
2,5 kg
kerma
3 dl

Puolukkapiirakka:
Annoskoko: 120g
Ainekset:
Määrä:
Valmistusohje:
Voi
165 g
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri

Lisää muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita nopeasti taikina tasaiseksi

Levitä taikina halkaisijaltaan noin 27 cm:n piiraspohjalle. Levitä puolukat pohjalle (sekoita perunajauhot pakastettujen marjojen joukkoon)

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon kermaviili sekä sokerit. Kaada seos vuokaan

Kypsennä 200 asteessa noin 40 min


Sokeri kide hieno
85 g
Kananmuna
130 g (2,2kpl)
Vehnäjauho
215g
Perunajauho
80g
Kardemumma
5g
Leivinjauhe
12g
Puolukka pakaste
430g
Perunajauho
17g
Kananmuna
0,150g 3kpl
Kermaviili laktoositon
450g
Sokeri kide hieno
220g
Sokeri vaniliini
10g




Savuporotartar:
Annoskoko 70g
Ainekset:
Määrä:
Valmistusohje:
Poro (kylmäsavu)
1,6g
Leikkaa lihasta koristeeksi muutama ohut suikale ja paloittele loput pieniksi kuutioiksi.

Sekoita keskenään poro, sipuli, ranskankerma ja mausta hiukan pippurilla.

Ota leivistä muotilla tai kahvikupin avulla kaksi pyörylää. Voitele ne kevyesti ja lusikoi päälle tartaria. Aseta pinnalle porosuikaleita ja rosmariinitupsu.
Ranskankerma
800g
Rosepippuri
“Hiukan”
Punasipuli
150g
Suola
30ml
Leipäjuusto
800g






Saaristolaisleipä:
                                       Annoskoko: Siivu/kaks
Ainekset:
Määrä:
Valmistusohje:
Appelsiinimehu
1L
Voiteluun:
siirappia200g ja vettä~4dl

1. Liuota hiiva lämpimään mehutilkkaan. Sekoita hiivaliemi ja kaikki muut aineet loppumehuun. Käytä isoa kulhoa, sillä taikina on melko löysää ja kuplii noustessaan. Kohota 1½ tuntia.
2.Voitele kolme pitkää 1 ½ litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin. Paista 1½ tuntia 175-asteisessa uunissa. Jos haluat, voitele leivät siirappi-vesiseoksella, kun ne ovat paistuneet noin tunnin.
3.Leipä säilyy hyvin.
Hiiva
100g
Ruisjauho
180g
Mallastuoppi
180g
Kauralese
180g
Siirappia
300g
Suola
15g
Hiivaleipäjauho
2Kg







Rahka-tyrnihyydyke:
                                                   Annoskoko: 120g
Ainekset:
Määrä:
Valmistusohje:
Tyrnimarja
800g
1. Laita 35g liivatteita likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdota kerma ja lisää mausteet paitsi vanilja. Kuori vaniljatangot ja keitä vähässä kermassa.
3. Sulata 35g liivatteita kerma/vanilja seoksessa.
4. Anna keitetyn kerman jäähtyä ja lisää rahkan kanssa seokseen.
5.Sekoita huolella ja kaada muottiin. Laita jääkaappiin hyytymään yön yli.
6. Seuraavana päivänä Laita loput 1
liivatteet likoamaan.  
7. Keitä tilkka tyrnimehua ja sekoita liivatteet sulamaan. Sekoita sulatetut liivatteet loppujen mehujen sekaan ja lisää maun mukaan sokeria ja vanilja mausteita.
8. Kaada mehu sekoitus hyydykkeen päälle tasaisesti ja jätä jääkaappiin hyytymään.
Tyrnimehu
1L
Lakka
300g
Lakkamehu
4dl
Maitorahka
850g
Kuohukerma
480g
Vaniljatanko
4-5kpl
Tomusokeri
40g
Kidesokeri
150g
Liivatelehti
50g







Puolukkakastike: (savuporotartar)
Annoskoko: 30g

Ainekset:
Määrä:
Valmistusohje:
Puolukka
1 kg
Valmista puolukkakastike soseuttamalla kaikki ainekset esim. mittakannussa sauvasekoittimella.

Nosta leivät alkupalalautasille ja valuta ympärille puolukkakastiketta.
Hunaja
½ dl
Oliiviöljy
½ dl
Rosmariini
ripaus
Suola
ripaus
Mustapippurirouhe
ripaus












Paistettua Riekkoa:
Annoskoko: 130g
Ainekset:
Määrä:
Valmistuohje:
Riekko
3kg
Paista riekonrinnat paistinpannulla voi-öljyseoksessa nopeasti molemmilta puolin, noin 2 minuuttia per puoli.

Mausta suolalla ja pippurilla.
Anna palojen vetäytyä foliossa noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Voi
60 g
Mustapippuri jauhe
4 rkl
sipulijauhe
4rkl
Korianteri
4 rkl
Katajanmarja
-
Merisuola hieno
20 ml
sokeri kide hieno
2rkl











Uunijuurekset:
                Annoskoko: 40g
Ainekset:
Määrä:
Valmistusohje:
Porkkana
400g
Leikka kaikki ronskeiksi paloiksi ja pistä genarille.
Mausta.
Uuniin 180 astetta noin 10-15min
Lanttu
400g
Sipuli
90g
Palsternakka
120g
Suola
25g
Hunaja
80g
Oliiviöljy
1dl










Mustikkajäätelö:
                    Annoskoko: 50g
Ainekset:
Määrä:
Valmistusohje:
Kerma
10 dl
Keitä teräskattilassa kermamaitoa ja glukoosia n. 10 min.

Sekoita sokeri ja keltuaiset teräskulhossa ja lisää kuuma kermamaito ohuena nauhana niiden joukkoon.

Saosta vesihauteessa, kunnes massa on kypsä (82-84 astetta)

Siivilöi massa ja jäähdytä massa nopeasti

Lisää makua antavat tuotteet ja pyöritä massaa jäätelökoneessa.

Sulata jäätelö kylmiössä.

Pyöriä jäätelöä uudelleen jäätelökoneessa (älä kuitenkaan sulata jäätelöä kahta kertaa enempää)
Maito
10 dl
Glukoosia
1 dl
Sokeria
400 g
Keltuainen
20-24kpl
Mustikkahillo
300 g



Karpalojäätelö:
                Annoskoko: 50g
Aineskset:
Määrä:
Valmistusohje:
Maito
10 dl
Keitä teräskattilassa kermamaitoa ja glukoosia n. 10 min.

Sekoita sokeri ja keltuaiset teräskulhossa ja lisää kuuma kermamaito ohuena nauhana niiden joukkoon.

Saosta vesihauteessa, kunnes massa on kypsä (82-84 astetta)

Siivilöi massa ja jäähdytä massa nopeasti

Lisää makua antavat tuotteet ja pyöritä massaa jäätelökoneessa.

Sulata jäätelö kylmiössä.

Pyöriä jäätelöä uudelleen jäätelökoneessa (älä kuitenkaan sulata jäätelöä kahta kertaa enempää)
Kerma
10 dl
Glukoosi
1 dl
Sokeri
400 g
Keltuainen
20-24kpl
Karpalohilloke
300 g





Suppilovahverokastiketta:
                Annoskoko: 90g
Ainekset:
Määrä:
valmistusohje:
Suppilovahverot
800 g
Puhdista ja pilko sienet.
Kumoa sienet kasariin ja kuumenna, kunnes neste erottuu. Anna kiehua, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
Lisää hienonnettu sipuli ja voi. Kuumenna sekoitellen.
Lisää lopuksi kerma ja mausteet. Anna kantarellikastikkeen kiehua hiljalleen, kunnes neste on hiukan kiehunut kokoon.
Tarkista kantarellikastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
sipuli
2kpl
voi
60g
kuohu kerma
2 l
suola
10 ml
valkopippurit
1 ½ tl









Helpot pikkuleivät:
Annoskoko 20g  TÄMÄ KAKSINKERTAISENA!!
Ainekset:
Määrä:
valmistusohje:
Voi
130g
1. Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä hetki. Sekoita voin joukkoon kerma, sokeri ja raastettu appelsiinin kuori. Sekoita kuivat aineet ja lisää voi-kermaseokseen.
2. Pyörittele taikinasta ruokalusikallisen kokoisia palloja. Nosta keksit uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kuohukerma
1 ¼ dl
Sokeri
190 g
Appelsiini (kuori)
1
Vehnäjauho
215 g
Perunajauho
130 g
Leivinjauhe
10ml










Konjakkimarinoidut lakat:
Annoskoko: 30g
Ainekset:
Määrä:
Valmistusohje:
Lakka
1kg
Sekoita konjakki ja hunaja keskenään. Laita hillat kuppiin ja kaada konjakki-hunajaseos päälle. Sekoita varovasti. Anna maustua noin 20 minuuttia. Pursota kermavaahtoa lautaselle ruusukkeeksi ja laita marinoidut hillat tarjolle ruusukkeen päälle.
Konjakki
10ml
Hunaja
230g
Kermavaahto














Punaviinikastike:
Tämä Nelinkertaisena!!!    Annoskoko:80g
Ainekset:
Määrä:
Valmistusohje:
Salottisipuli
100g
Ravintolakokin käsiKirjan ohje s. 143
Varsiselleri
50g
Valkosipulinkynttä
2kpl
Timjamin oksa
1kpl
Herkkusientä
50g
Punaviini etikka
½dl
Punaviini
5dl
Vahvaa sky lientä
1L
Mustapippuri
6kpl
Laakerinlehti
2kpl
Suola
Voi





Graavisiika ja rucolasalaatti:
Annos:
Ainesosat:
Määrä:
Valmistusohje:
Rucola
Tarpeeks
Tee salaatti. viipaloi retiisit salaattiin ja mausta.

Graavaa kalat. Kalat astiaaan ja mausta.
Kirjan resepti:
Retiisi
700g
SitrusVinegrette
Terpeeks
Siika
3kg
Karkea suola
150g
Sokeri
120g
Tilli
Tarpeeks
Mustapippuri
Tarpeeks







Paahdetut kasvikset:
Annoskoko: 60g
Ainekset:
Määrä:
Valmistus:
Punasipuli
0,8kg
Leikkaa roheviks paloiksi. Paahda Wokkipannussa ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paprika
0,8kg
Pavut
0,8kg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti