Onneksi olkoon hygieniapassi on tulossa.
6.11.2015
Olen oppinut:
-kokoamaan ja pesemään astianpesukoneen
-laittamaan salaattipöydän
-ottamaan omavalvontaa esim. katsomalla laitteiden ja ruokien lämpötiloja, ottamalla ruokanäytteet..
-tekemään joitain lounasruokia esim. perunamuussi, kermaperunat, kasvikset, (kebab juttu)..
-osaan tehdä erilaisia rahkoja
-osaan tehdä tavallista ja gluteenitonta pizzaa
-osaan käyttää pikkusen kassaa
-osaan tehdä makaroonisalaattia
-tiedän mitä pesuaineita ja välineitä pitää käyttää siivouksessa jne.
Tästä alkaa osaamisen syventäminen ja laajentaminen eli lisätehtäviä
1. Astianpesukone
- ota kuvat kaikista työvaiheista (kokoaminen, käyttö, puhdistus) ja kirjoita päälle/alle, mitä teet
- selvitä, mitä on oikea koritus (apua löytyy Metoksen tai dietan tai pesuainefirmojen sivuilta
- mitä pesuainetta käytetään? mikä on sen pH?
- entä huuhtelukirkaste. Miksi sitä käytetään?
- miten suojaat itsesi astiahuollossa?
- tuot asitoita pesuun ja viet puhtaita mennessäsi. Mikä hygieniariski? Miten estät sen?
- tee testi millainen tiskari olen.
http://www.metos.com/akatemia.asp?test=1&restartsession=1
ja mitä on energiatehokas ammattikeittiötyö:
http://www.metos.com/akatemia.asp?test=2&restartsession=1
Tehdään testit uudelleen keväällä.
2. Iltavuorossa on puhtaanapitoa enemmän.
Mitä on työvaihepuhtaanapito? Milloin sitä tehdään?
Siivoussuunnitelmaan perehtyminen ja sen kertominen.
2.1. mitä siivotaan päivittäin?
2.2. mikä puhtaanapito on vain kerran viikossa?
2.3. selitä jätteidenlajittelu Buffassa
2.4. miten siivousvälineet puhdistetaan ja säilytetään hygieenisesti
2.5. tarkastele Buffan keittiötä, onko siellä tarvetta parantaa puhtaanapitoa, löytyykö törkykohtia?
http://kokiksi2018.blogspot.fi/2015/12/puhtaanapito.html#comment-form
VastaaPoista